4-6 personer

Denne kan lages i steikeovn også, men da setter du kjelen i ovnen som form.

Ingredienser:

1 stor boks Fersken

600-700 gr Sjokolade langpannemix

150 gr smør

1 ts bakepulver

1 kokesjokolade etter ønske

Hell safta av boksen i en bolle, smelt 100 gr smør og hell i safta.

Rør inn pulveret og bakepulveret i vesken, hvis det blir for tørt, spe med litt vann.

Hakk opp sjokoladen i biter og rør inn i røra.

Legg fersken med snittflaten ned i ei gryte som det er god plass i, hell røra over.

Legg 50 gr smør i biter på toppen av kaka.

Varmes med 4-5 kullbiter i bunn og 8-10 på toppen.

Uansett hvor jevnt du distribuere glør over og under kjelen din, så vil det være noen flekker som blir varmere enn andre på grunn av vind, kvalitet på kull, og andre påvirkninger.

For å unngå at du brenner noe av maten og får uferdid mat andre steder i gryta, bør du rotere gryta hvert 10 – 15 minutt.

Her er en enkel måte: Løft kjelen av kullet, snu gryta 1/3 med klokka. Sett gryta ned på kullet igjen, løft så lokket og snu det 1/3 tilbake mot klokka, nå har du snudd gryta en vei og lokket motsatt vei.

Veldig grei måte å gjøre det på, og det fordeler varmen fra to sider.

Steketid 30-40 min, du kjenner på toppen av kaka om den er stabil nedover.

Når du er fornøyd med “stabiliteten” tar du av lokket og lar kaka hvile i minst 20 minutter før servering.

Serveres med krem eller is.

Smaker helt konge, og er supert å servere folk ute i “skauen”.

Det blir fort tomt i gryta med denne oppskriften.