Sommeren kom aldri i år, men jeg har laget mye mat ute likevel.
Jeg har også laget meg en ny indirekte grill/BBQ røykeri eller som en venn sa: “lokomotiv grill” i sommer.
Fikk tak i en gammel 200 liter varmtvannsbereder som jeg strippet for isolasjon og ytterkappe, delte den ca 1/3 del på lengden og fikk sveiset på endelokk i begge delene. Sveiset de sammen igjen med ca 1/3 overlapp i lengdeaksen.
Det lille delen er varme og røykekammer, det store er mat kammer.
Jeg kuttet ut åpninger som det ble laget hengsler og lokk til.
Jeg har aldri prøvd denne type grill/røykeovn før så det ble en interessant opplevelse.
Jeg fikk hjelp av en kompis og naboen til sveisinga, er ikke kyndig til slik selv.
Jeg kjøpte stål til endelokk og lister rundt lokka, på en lokal stålbedrift, sveisinga blei bytta mot middag, og stativ og rister er skrot jeg hadde liggende. Total kost 400 Nkr.
Jeg fikk laget denne ferdig til Notodden Bluesfestival som alltid er første helga i August, for da kommer det mye folk innom som skal ha mat og musikk. Jeg fikk noen dager til å teste på, for ikke å stille helt uforberedt.
Test:
2 kg spareribs
3 kg Ribbe
Fyrte opp i varmekammeret med bjørkeved, satte inn ett digitalt steiketermometer i den kaldeste delen i matkammeret for å holde kontroll på temperatur.
Resultatet ble overraskende bra, serverte 8 personer med lett røkt, grillet ribbe, som ble borte alt sammen.
Så konklusjonen blir at dette er et veldig bra konsept å lage mat på.
Linker:
Trykk for flere prosjekt og griller jeg har laget! Her
Røyke kjøtt i gass/kullgrill. Her
Ferdig Tønnegrill til salgs i Norge, jeg har en selv, den er helt på høyde med Weber Mountain Smoker. Ja, jeg har en slik en også. Her