Dette er ei eplekake som sitter som et skudd!
Ingredienser:
1 l skrelte eplebiter
2,5 dl sukker
1 ts kanel
1 ts malt muskatnøtt
250 gr mykt smør
2,5 dl hvetemel
2 dl brunt sukker
Legg de skrelte eplebitene i bunnen av en smurt ildfast form eller en 12″ Dutch Oven for utendørs laging.
Strø over kanel, sukker og malt muskatnøtt.
Skjær halvparten av smøret i tynne skiver og legg over som et lokk.
I en bolle blander du mel og brunt sukker, rør inn resten av smøret i biter til det hele får en smuldrete konsistens.
Spre deigen over “smørlokket”, sett på lokket.
Stekes med over og undervarme i ca 20 min.
17 kull over 8 kull under 180C (350F) for Dutch Oven brukere-
Hvis oppskriften lages i ovnen med ildfast form, man trenger ikke ha lokk på forma.
Heftig dessert, den vil bli spist.
Nyt.