Etter en del mail frem og tilbake – til fra USA og Tyskland, så kom det et meget godt forslag fra Meadow Creek sin Europa representant PALM BBQ Corp, som medførte en liten kjøretur på 2400 km.

Jeg fikk muligheten til å hente mine to ønske BBQ’s i weekenden, PR 60 og BBQ 42.

Dette var noe som trigget min utålmodige lengten etter nytt arbeidsverktøy. Kanskje det er noe i det de sier: “Forskjellen på en gutt og en mann er størrelsen på leketøyet.”

Måtte spørre om mulighet for bil som kunne brukes, siden disse grillene veier 100 kg og 150 kg og PR60 er 180 cm lang. En Stor takk til Øyvind Tobiassen som lot meg bruke en av bilene han har.

Ringte litt rundt for å høre om noen kunne bli med til Tyskland på 2 timers varsel, det var ikke så lett. Noe jeg har stor forståelse for, men Camilla sa at hun kunne være med, men at hun kunne ikke kjøre. Så da ble det slik, selv om jeg måtte kjøre hele veien, men det fikk gå.

Måtte hente bilen i Kongsvinger og kunne reise derfra Fredag kveld klokka 20.00.

Destinasjonen var Marl i Tyskland som ligger i nærheten av grensen til Nederland.

For å gjøre en intens reise kort, kom frem til Marl og et hyggelig møte med eierne for PALM BBQ klokken 19.00 Lørdag. Litt omvisning, demostrasjon, kaffe og visning av de virkelig store BBQ/grillene, som var montert på henger for servering av mange hundre personer.

Hemningsløse muligheter, kan ikke la meg påvirke av det som sto der, da blir jeg en fattig mann.

Reiste fra Marl kl 21.30 mot Danmark og Hirtshals, måtte kaste inn håndkle kl 23.00. 5 timer søvn på feltseng bak i lasterommet, før jeg startet på siste etappe kl 05.00 Søndag. Ferja gikk fra Hirtshals kl 17.45 og landa i Larvik kl 21.50 samme kveld, var hjemme på Notodden kl 23.30, lyset gikk 2400.

Mandag var dagen for utpakking rydding av bil og levering av den. Fikk en tørr kommentar fra Andre som tok unna embalasje og søppel: ” Blir ikke lett for folk å komme med skryt av den nye WEBER grillen sin nå!” – litt Ole Ivars, størst grill på campingplassen.

Så var det innbrenning og testing av nytt utstyr, jeg måtte få hjelp av Ola nabo for å få de ut av bilen, stooort og tung, men heftig som faen. Vi kikka litt på de forskjellige funksjonene og konstruksjonen generelt, og var enige i at dette var en gjennomtenkt og smart måte å lage grill på. Ola er forøvrig mannen som hjalp meg med Lokomotiv grillen min.

Litt utpå kvelden så fyllte jeg opp med 10 kg kull i hver av dem, tok en øl og  tente på kullet å lot brenne i 60-90 minutter. Måtte jo prøve å lage noe, så det ble 8 kylling lår og 10 oppskjærte poteter i BBQ 42. De så riktig nok litt ensomme ut på den store grillplata, kapasiteten er ca 20 kg på brettet av gangen, og det er MYE.

Det var utrolig lett kontrollere varmen på 42’rn, så det kommer til å bli lett å produsere mye og bra mat i slengen på den. Det lukta helt “vil ha mat” nesten med en gang, jeg har lest litt info og sett video om produksjon, noe som var nyttig.

Etter 60 minutter så ble maset fra unga så stor at det var ingen vei tilbake, jeg var nødt til å ta godlukta av grillen og la de få mat. Jeg opplevde at kjøttet var veldig saftig og smaken var meget god, potetene kunne ha stått 15 minutter lenger, så det er nok lurt å lage de separat, men dette lærte jeg noe av.

Kommer tilbake med info om PA60 når den blir testet for første gang, nå er den ihvertfall innbrent, så den er klar til bruk.

Nå kan dere begynne å glede dere til grillsesongen.

Takk til Kjell Erik, Camilla, Øyvind, Andre, Ola og PALM_BBQ for hjelp og tilrettelegging.

Henry.