Ingredienser:

2 dl. revet ost, gjerne ost med litt smak. Cheddar eller Jarlsberg går bra.

50 gr. gjær

25 gr. smør

4 dl. melk

10 dl. hvetemel. (ca. 600 gr.)

1 1/2 ts. salt

1 ts. fransk sennep

2 ss. brunt sukker

Noen dråper Tabasco

1 pisket egg til pensling


Fremgangsmåte:

Smelt smør i en gryte og tilsett melk.

Varm til ca 37 grader og rør ut gjæren.

Bland inn melet.

Tilsett salt, sennep, sukker og revet ost.

Drypp over noen dråper med Tabasco.

Arbeid til deigen er fast og la den heve i gryta under lokk i 40 – 45 min.

Når du hever gjærbakst i gryte så må du ikke ha varme direkte under, men du legger 3-5 briketter på lokket.

Ta deigen ut at gryta, elt den noe og legg den tilbake, som boller i ring eller 1 brød.

Etterheves i ca. 30 min.

Pensles med lett pisket egg.

Stekes med liten undervarme og mye overvarme. 

sjekk Link for mer om varmekontroll.

Roteres etter vanlig mønster.


Stekes til fin gylden farve, ca 45 min.