Her er en enkel oppskrift på det italienske bondebrødet som er supert å servere til maten.
Ingredienser:
600 g hvetemel
3 dl lunkentvann
3 ss olivenolje
2 ss urtekrydder
1 ts salt pluss flaksalt til å strø på toppen
2 ts rosmarin
2 ts tørrgjær
15 stk sorte oliven
2 fedd hvitløk eller 1 ss med hvitløkspulver
10 stk soltørkede tomater og eller svisker
1 stk hel chlli rød eller grønn
Fremgangsmåte:
Bland sammen 3 spiseskjeer olje, mel, salt og gjær. Ha i litt og litt av vannet og kna det sammen til en smidig deig. Skjær tomatene og chilli i biter og hvitløkfeddene i skiver. Bland oliven, tomater og hvitløk inn i deigen.
Ha deigen i ei gryte, dekk til med lokket og sett den til heving. Legg 4-5 kullbiter på lokket for å få hevingsvarme. Den skal omtrent doble seg i størrelse.
Kna deigen igjen. Legg tilbake i gryta, så tynn som mulig.
Dekk til og la den etterheve i ca 20 minutter.
Dypp fingrene i mel og la små forsenkninger i deigen. Strø rosmarin over hullene.
Hell på sjenerøst med olivenolje og dryss over flaksalt.
Hvis du bruker 12″ gryte legger du ut 4 kullbrikketter under og 18-20 på lokket.
Roter lokk og bunn 1/4 runde hver sin vei hvert 15 minutt.
Stek brødet i gryta på 200 grader i 35-45 minutter.
Supert til vilt og Chilligryte.
Bak og steik i vei.
-Henry