Her er en enkel oppskrift på det italienske bondebrødet som er supert å servere til maten.

Ingredienser:

600 g hvetemel

3 dl lunkentvann

3 ss olivenolje

2 ss urtekrydder

1 ts salt pluss flaksalt til å strø på toppen

2 ts rosmarin

2 ts tørrgjær

15 stk sorte oliven

2 fedd hvitløk eller 1 ss med hvitløkspulver

10 stk soltørkede tomater og eller svisker

1 stk hel chlli rød eller grønn

Fremgangsmåte:

Bland sammen 3 spiseskjeer olje, mel, salt og gjær. Ha i litt og litt av vannet og kna det sammen til en smidig deig. Skjær tomatene og chilli i biter og hvitløkfeddene i skiver. Bland oliven, tomater og hvitløk inn i deigen.

Ha deigen i ei gryte, dekk til med lokket og sett den til heving. Legg 4-5 kullbiter på lokket for å få hevingsvarme. Den skal omtrent doble seg i størrelse.

Kna deigen igjen. Legg tilbake i gryta, så tynn som mulig.

Dekk til og la den etterheve i ca 20 minutter.

Dypp fingrene i mel og la små forsenkninger i deigen. Strø rosmarin over hullene.

Hell på sjenerøst med olivenolje og dryss over flaksalt.

Hvis du bruker 12″ gryte legger du ut 4 kullbrikketter under og 18-20 på lokket.

Roter lokk og bunn 1/4 runde hver sin vei hvert 15 minutt.

Stek brødet i gryta på 200 grader i 35-45 minutter.

Supert til vilt og Chilligryte.

Bak og steik i vei.

-Henry

Foto:
(c) Can Stock Photo / ArenaPhoto