Potetsalat som er utrolig til grillmat.
Jeg har kombinert en standard potetsalat med en eggesalat som jeg bruker røkte egg i, det er brukt remulade isteden for majones i oppskriften.
Denne potetsalaten er ikke veldig sterk, men har god ettersmak, den er ikke sterkere enn vanlig Kebab.
Hvis man ønsker mer fart, så tilsettes 1/2 ts Tabasco.
Ingredienser:
6-8 Personer
4 store bakepoteter skjært i terninger og kokt myke.
6 store Egg som hardkokes og røykes for smaken, kan også brukes urøkt.
125-150 gr sprøstekt Bacon.
4 mellomstore løk som finhakkes.
1,5 dl med hermetiske Jalapenos som finhakkes.
1/2 ts Cayennepepper.
2 ts Løkpulver.
1 ts Hvitløkspulver.
1 ts Salt.
1 ts Grovmalt Pepper
1 ts Chiliflakes.
2,5 dl Remulade.
2,5 dl Bernaise saus.
1,5 dl Søt Sennep.
Saften av 1/2 Lime
Kutt opp potetene i små biter, og kok dem bløte, sett dem tilside.
Sprøsteik baconet og legg det til tørk på tørkepapir for å fjerne fettet.
Hardkok eggene og røyk dem hvis du ønsker røyksmak på salaten. Se Link
Begynn å blande sammen remuladen, sennep og Bearnaise. Ha i alt krydderet og limesaften, rør ut.
Finhakk baconet og ha i røra sammen med hakket løk, del eggene med eggedeler, begge veier for å få de finhakket. Ha eggene i bollen sammen med hakket Jalapenas. Bland sammen. Når alle ting er blandet i bollen, hell i potetene og vend dem inn til alt er blandet.
Salaten bør hvile i 2 timer eller mer før servering, gjerne i kjøleskap.
Serveres til all grillmat.
For de av dere som ikke liker røyksmaken så bruk eggene urøkt, men det gir en ekstra god smak.
Henry