Potetsalat som er utrolig til grillmat.

Jeg har kombinert en standard potetsalat med en eggesalat som jeg bruker røkte egg i, det er brukt remulade isteden for majones i oppskriften.

Denne potetsalaten er ikke veldig sterk, men har god ettersmak, den er ikke sterkere enn vanlig Kebab.

Hvis man ønsker mer fart, så tilsettes 1/2 ts Tabasco.

Ingredienser:

6-8 Personer

4 store bakepoteter skjært i terninger og kokt myke.

6 store Egg som hardkokes og røykes for smaken, kan også brukes urøkt.

125-150 gr sprøstekt Bacon.

4 mellomstore løk som finhakkes.

1,5 dl med hermetiske Jalapenos som finhakkes.

1/2 ts Cayennepepper.

2 ts Løkpulver.

1 ts Hvitløkspulver.

1 ts Salt.

1 ts Grovmalt Pepper

1 ts Chiliflakes.

2,5 dl Remulade.

2,5 dl Bernaise saus.

1,5 dl Søt Sennep.

Saften av 1/2 Lime

Kutt opp potetene i små biter, og kok dem bløte, sett dem tilside.

Sprøsteik baconet og legg det til tørk på tørkepapir for å fjerne fettet.

Hardkok eggene og røyk dem hvis du ønsker røyksmak på salaten. Se Link

Begynn å blande sammen remuladen, sennep og Bearnaise. Ha i alt krydderet og limesaften, rør ut.

Finhakk baconet og ha i røra sammen med hakket løk, del eggene med eggedeler, begge veier for å få de finhakket. Ha eggene i bollen sammen med hakket Jalapenas. Bland sammen. Når alle ting er blandet i bollen, hell i potetene og vend dem inn til alt er blandet.

Salaten bør hvile i 2 timer eller mer før servering, gjerne i kjøleskap.

Serveres til all grillmat.

For de av dere som ikke liker røyksmaken så bruk eggene urøkt, men det gir en ekstra god smak.

Henry