(c) Can Stock Photo / yannp

Denne oppskriften har jeg lagd for jerngryter ute, men den kan lett lages hjemme.

Det viktigste er å ha kyllingen i ei gryte med lokk, slik at du bevarer alle smaker. Jeg harr ved flere anledninger brukt leirgryter, men det funker fint med helt vanlige også.

4-6 Personer.

Ingredienser:

1 Stor Kylling (Broiler) eller liten Kalkun (ca 2 kg.)

3 – 5 ss olivenolje

6 – 8 hvitløkfedd

0,5 l vann

Krydderblanding for grilling. Eks: Natvig

Grovmalt pepper

3 ss sweet chili sauce

1 terning grønnsaksbuljong

Til saus:

50 gr. smør

2 ss hvetemel

Stekesjy fra kyllingen

Vann

Fremgangsmåte:

Pensle kyllingen med olje.

Hvitløkfeddene skrelles og deles i to på langs.

Feddene stikkes inn i de kjøttfylte delene på kyllingen, også i lårene.

Krydre kyllingen.

Varm gryta før du legger i kyllingen sammen med en halv liter vann.

Tilsett grønnsakbuljongen og sweet chili sauce.

Du må ha like mye undervarme som overvarme i begynnelsen. Eks: 12+12

Etter 30 min så øker du med 50% mer på toppen.

Vanlig rotering med lokk og bunn hvert 15 min.

Sjekk temperaturen på kyllingen 1 time etter at vannet koker.

Kjøttet skal holde 70-75 C, da er kjøttet gjennomstekt og saftig.

Saus:

Hell av sjyen som er i gryta.

Smelt smør i en gryte og rør inn melet.

Spe ut blandingen med sjyen og tilsett vann til du får ønsket konsistens.

Bruk gjerne sukkerkulør for å få farge på sausen.

Kyllingen serveres med poteter eller ris, rosenkål og gulrøtter.

Anbefaler tyttebær både til poteter og ris.

-Henry