Dette er en løkvariasjon jeg lærte for over 30 år siden, jeg var på besøk hos en kokk langt sør i Sverige. Jeg har modifisert den og puttet litt mer smak inn i den. Den er enkel og morsom å servere, gjestene sitter bare å rister på hue, “så enkelt og så godt”

Ingredienser:

4 store løk.

4 ss sukker.

4 ss mørk sirup.

4 ss frukt eller bæreddik.

1 ss grovmalt pepper.

1 ss Chiliflak hvis du har.

Salt.

Skjær løken i skiver ca 1 cm tykke, demonter hver skive så du får mange ringer. Legg ringene i en bolle eller fat, strø sukker over løkringene. Pass på at all løken blir sukkret. Sukkeret gjør at løken svetter ut løksaft som gjør løken saftigere og mild.

Løken kan også skjæres i biter, slik at den etter marinering, brukes i salater.

Dette smaker ikke mye rå løk.

Bland sammen sirup og eddik til en sammenhenghengende væske, smak til med litt salt.

Hell væsken over løkringene og strø over pepper og chiliflak, ikke vend løken, bare sett den til hvile i ca 1 time.

Serveres som siderett til all grillmat eller fisk, veldig saftig og gir maten en spennende smakstilsetning.

Kos dere.

Henry