(c) Can Stock Photo / vtupinamba
ca 4 porsjoner
Ingredienser:
100 gr meiersmør
1 rød chili (finhakkes)
1 kinesisk hvitløk (finhakkes)
1 ts grønsaksbuljong
1/3 l fløte
150-200gr Selbu Blå, Norzola eller annen blåmuggost
1 liten boks pillede reker med laken.
1 liten boks krepsehaler med laken.
1 liten boks crabsticks med laken.
1 liten boks blåskjell med laken.
3 vårløk finhakket
150gr bacon (sprøstekes og hakkes)
Smelt smøret i en 10″ gryte og surr chili og hvitløk sammen med buljongen, stekes gyldent.
Ha i fløte og kok opp, tilsett osten og la småkoke i 15-20min for reduksjon.
Tilsett reker, krepsehaler, crabsticks og blåskjell (med lake, tøm hele boksene oppi) og varm opp mot kokepunktet.
Rett før servering tilsettes finhakket vårløk og bacon
For en mer kremet suppe så holder du igjen mesteparten av laken fra skalldyrene, resten av laken kan du bruke til å justere til ønsket konsistens.
Baconet kan fint sprøstekes hjemme og tas med på tur ferdig hakket i ziplock-pose. Boksene fra skalldyrene er ypperlige til ferdig hakkede ingredienser, da de lukker ganske godt. Gjør forberedelsene hjemme og nyt på tur =)
Serveres med godt brød
– Ida