Denne rubben bruker jeg på hele kjøttstykker av okse, som skal indirekte grilles eller mer korrekt BBQ’s i grillen på lav varme over tid.
Supert til Roastbeef, eller steik for den saks skyld. Jeg lager ofte dobbelt opp, slik at jeg kan etterstrø litt under steiking.
Ingredienser til 1,5 – 2 kg kjøtt
1 ss filtermalt kaffe eller finere.
1 ss salt
1 ss brunt sukker mørk type
2 ts paprikapulver
2 ts sterk chile pulver
1 ts hvitløk pulver
1 ts løk pulver
1 ts malt spisskummen
1 ts nykvernet sort pepper
Bland alt sammen i en bolle, pass på at steika er pusset for trevler og hinner. Gni blandingen godt inn, bruk henda til du er sikker på at kjøttet er heldekket av blandingen.
La kjøttet stå min 15 – 20 minutter før du legger det på grillen med indirekte varme, sleng gjerne noe røykespon av Eik eller Hikory på kullene den første halve timen. Hold temperaturen rundt 100 – 125 grader til steike termometeret gir utslag på ønsket temperatur.
La kjøttet hvile for 20 minutter i folie før servering, dette er skikkelig BBQ mat.