En krydderolje som kan brukes som marinade.
Denne er fin til salat, fisk og grillmat.
Ingredienser
1 l vegetabilsk olje, ikke oliven.
1 ss Rosmarin
1 ss Timian
1 ss hel Pepper
1 ss hel Koriander
1 ss tørket hvitløk eller 2 fedd delt i biter
1 ss Chili flakes eller 1/2 chili delt i biter
1 ss Spiskumen
1 ss Sitronskall
1/4 ss salt
Alt helles sammen på en flaske med kork, rystes 2 ganger hver dag. Blir bedre og bedre for hver dag som går, men alle smakene kommer frem etter ca 1 uke.
Brukes som den er, men hvis man vil ha en klar olje, så siles oljen etter 10 dager for å bli kvitt krydderet.
Brukes over salater eller på grillmat, før eller etter steking. Som marinade så helles oljen i pose med kjøtt, kylling eller fisk, la ligge i min 20 min.
Nyt smaken!
– Henry