Det blir ikke restemat av denne gryta.
Det er en krafig og klassisk Cowboyrett som er full av smak og tar kun minutter å tilberede.
Den er laget på poteter , kjøttdeig, bønner og ost .
Oppskrifta kan dobles opp til det antallet man ønsker, det er også mulig å bruke grytekjøtt i steden for kjøttdeig.
4 – 6 Personer
Ingredienser
1/4 kopp Løk i småbiter ca 1/2 liten løk
1/2 ts pepper
1 ts salt
1/2 ts Aromat eller annen smaksforsterker til suppe
1/2 kg små poteter, skjært i tynne skiver (ca 4-5 små poteter),
3 dl kremet soppsuppe eller 3dl vann og 1/2 pose med soppsuppe pulver, rett i gryta.
1/2 kg kjøttdeig brunet eller okse/viltkjøtt
1 boks hakkede tomater med væske
1 kopp hermetisk mais
1 boks mørke kidneybønner
1 kopp revet Cheddar eller Jarlsberg ost
Jeg forklarer med henvisning til Dutch Ovens, siden dette er noe av gulloppskriftene på utendørs matlaging. Det er ingen problemer å lage denne i gryte på komfyren hjemme, så slå dere løs.
Plasser alle ingrediensene unntatt osten i en 4-6 Quart (10″ -12″) Dutch Oven og rør godt. Dekk til med lokket og kok på medium til høy temperatur i fire timer eller på lav i 7-8 timer.
For DO brukere så er det: 8 – 10 briketter under og 12 på lokket, rør om hvert 30 minutt.
Ta av lokket og dryss strimlet ost over toppen og la koke i ytterligere 30 minutter.
Serveres med fersk brød.