(c) Can Stock Photo / jabiru

Det blir ikke restemat av denne gryta.

Det er en krafig og klassisk Cowboyrett som er full av smak og tar kun minutter å tilberede.

Den er laget på poteter , kjøttdeig, bønner og  ost .

Oppskrifta kan dobles opp til det antallet man ønsker, det er også mulig å bruke grytekjøtt i steden for kjøttdeig.

4 – 6 Personer

Ingredienser

1/4 kopp Løk i småbiter ca 1/2 liten løk

1/2 ts pepper

1 ts salt

1/2 ts Aromat eller annen smaksforsterker til suppe

1/2 kg små poteter, skjært i tynne skiver (ca 4-5 små poteter),

3 dl kremet soppsuppe eller 3dl vann og 1/2 pose med soppsuppe pulver, rett i gryta.

1/2 kg kjøttdeig brunet eller okse/viltkjøtt

1 boks hakkede tomater med væske

1 kopp hermetisk mais

1 boks mørke kidneybønner

1 kopp revet Cheddar eller Jarlsberg ost

Jeg forklarer med henvisning til Dutch Ovens, siden dette er noe av gulloppskriftene på utendørs matlaging. Det er ingen problemer å lage denne i gryte på komfyren hjemme, så slå dere løs.

Plasser alle ingrediensene unntatt osten i en 4-6 Quart (10″ -12″) Dutch Oven og rør godt. Dekk til med lokket og kok på medium til høy temperatur i fire timer eller på lav i 7-8 timer.

For DO brukere så er det: 8 – 10 briketter under og 12 på lokket, rør om hvert 30 minutt.

Ta av lokket og dryss strimlet ost over toppen og la koke i ytterligere 30 minutter.

Serveres med fersk brød.