Denne gryta har fortsatt en meksikansk smak, men den er ikke like fremtredende som de originale i Texas.
Den tradisjonelle versjonen av denne oppskriften er fylt med fett, så dette er en “snillere” versjon med de samme smakene.
8 porsjoner
Ingredienser
1 løk, hakket
2-3 stilker av selleri, hakket
1 rød paprika, hakket
1 grønn pepper, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
6 kylling fileter skjært i terninger, kokt kylling fungerer også
1 ss chilipulver
2 ss smør
6 ss mel (fullkorn hvetemel eller brunt ris mel)
1 kopp kyllingbuljong
1 kopp Hmelk
1 boks tomater med chili ca 3 dl
12 små maistortillas, skåret i 1 cm strimler
1 kopp reven Cheddar eller Jarlsbergost
Forvarm ovnen til 180 grader.
I en stor gryte med litt olje, stekes grønnsakene til de er sprø-møre.
Ha i hvitløk og chilipulver og stek i ett minutt til.
Fjern grønnsakene fra gryta.
Ta litt smør i gryta, tilsett mel og stek i 1 minutt.
Hell i i kyllingbuljongen og melk og rør til det tykner.
Legg i kylling, grønnsaker og hakkede tomater.
Rør i blandingen og la stå på lav varme i 5 min.
Ta en ildfast form og legg halvparten av tortilla strimlene i bunn, topp med halvparten av kylling blandingen, deretter den andre halvparten av tortilla strimler, ha siste delen av kyllingblandingen. Topp med ost.
Sett i ovnen midterste rille. Stek i 25-30 minutter, til osten er smeltet og brunet.
Serveres med salat, salsa og rømme.
Dutch Oven
Denne retten kan lages i Dutch Oven også, man bruker da ei 12″ gryte.
Under stekefasen så er det 12 briketter under ikke lokk.
Etter at man er ferdig med steking og røring, heller men kyllingblandingen over i en bolle.
Legger så tortilla og kyllinblanding lagvis som beskrevet, og har på ost.
Tar vekk 6 briketter under og legger 12 på lokket for gratinering av osten.
Vips så er den ferdig.
Velbekomme
– Ida