© Can Stock Photo / Katyjay |
Dette er en oppskrift som jeg bruker som base til tomatsaus og tomatsuppe.
Oppskriften kan økes og suppleres i det uendelige, lag store porsjoner og frys ned.
Når du har i fløte i denne sausen og lar det koke opp, så vips har du en nydelig hjemmelaget tomatsuppe som metter godt
Ingredienser
4-6 porsjoner
1-2 hvitløk finhakket
1-2 rød chili finhakket
5 sjarlottløk finhakket
1 gul løk finhakket
2 gulerøtter finhakket
olje til steking
4 bokser hakkede tomater, gjerne med urter
1 boks tomat purè
2 ss brunt sukker
1 dl kaffe
Krydder etter ønske
jeg bruker timian, basilikum, oregano, kanel og pepper
1 1/3 l fløte hvis du lager suppe
Hvitløk, chili, sjarlottløk, løk og gulerøtter surres på middels varme i 10-15 min til det er blankt, ikke brunt
Ha i tomatene og kok opp
Ta i kaffe, sukker og krydder og la småkoke i 20-30 min
Hvis du lager suppe så har du i fløten mot slutten og koker opp igjen.
Er det barn du lager mat til kan det være lurt å kjøre sausen/suppen slett med stavmikser eller i blender.