© Can Stock Photo / Katyjay

Dette er en oppskrift som jeg bruker som base til tomatsaus og tomatsuppe.

Oppskriften kan økes og suppleres i det uendelige, lag store porsjoner og frys ned.

Når du har i fløte i denne sausen og lar det koke opp, så vips har du en nydelig hjemmelaget tomatsuppe som metter godt

Ingredienser

4-6 porsjoner

1-2 hvitløk finhakket

1-2 rød chili finhakket

5 sjarlottløk finhakket

1 gul løk finhakket

2 gulerøtter finhakket

olje til steking

4 bokser hakkede tomater, gjerne med urter

1 boks tomat purè

2 ss brunt sukker

1 dl kaffe

Krydder etter ønske

jeg bruker timian, basilikum, oregano, kanel og pepper

1 1/3 l fløte hvis du lager suppe

Hvitløk, chili, sjarlottløk, løk og gulerøtter surres på middels varme i 10-15 min til det er blankt, ikke brunt

Ha i tomatene og kok opp

Ta i kaffe, sukker og krydder og la småkoke i 20-30 min

Hvis du lager suppe så har du i fløten mot slutten og koker opp igjen.

Er det barn du lager mat til kan det være lurt å kjøre sausen/suppen slett med stavmikser eller i blender.