Denne kaka kan lages i steikepanna eller i ildfast form i komfyren, eller i Dutch Oven på bålet.
6-8 Personer
Ingredienser:
1 ¼ kopper melk
½ kopp sukker
3 egg
1 kopp hvetemel
¼ ts salt
1 ss vanilje
¼ ts sitronskall eller sitronsaft
1/8 ts kanel
2 kopper Blåbær, frossen eller fersk bær. Prøv med fersken, plommer eller kirsebær.
Forvarm ovnen til 180 ° C
Bland melk , 1/3 kopp sukker , egg , vaniljesukker , salt , sitronskall , kanel og mel .
Hell 1 cm lag av røren i en lett og jevnt smurt ildfast ildfast form .
Hvis man skal bruke Dutch Oven, så vil en 12″ være passe. 6-8 briketter under og 12 – 16 på lokket.
Plasser i ovnen til røra hever litt og har fått ei hinne. Fjern fra varmen og legg bær / kirsebær over hinna . Dryss på resten av sukkeret .
Hell på resten av røra jevnt .
Stekes ved 180 °C i ca 45 minutter til en time. Når kaka er hevet og brun og en kniv stukket i sentrum kommer ut ren, er den ferdig .
Serveres varm eller i romtemperatur .
Fersk pisket krem er valgfritt , men sterkt anbefalt !