Elg/Viltkjøtt blir veldig godt når man varmrøyker det. Av erfaring vet jeg at det blir supergodt hvis det i tillegg blir stekt på lav temperatur i grillen/røykeren.
Det er ingen problem å bruke en kulegrill med indirekte varme, men jeg vil anbefale å investere i en UDS (Ugly Drum Smoker) eller liknende.
Sjekk ut flere linker til røykeri HER
Ingredienser 4-6 Pers:
1 1/2 kg elgstek eller flatbiff av elg eller annet vilt.
1 dl salt
1 1/2 l vann
10-12 einebær
1 ts grovmalt pepper
friske krydderurter etter ønske
Reinskjær steken for eventuelle hinner.
Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt godt igjen. Legg steken i kjøleskapet i minst 12 timer i saltlaken.
Ta ut steken, klapp den tørr med kjøkkenpapir og ha på krydder.
Legg den på en rist på grillen med litt røykspon under, hold temperaturen på 90C – 110C eller 195F til 230F – lavere temperatur gir saftigere kjøtt.
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken.
Røyk steken ved lav temperatur, ingen rotering er nødvendig.
La den stå til steketermometeret viser 65 °C. Ta opp steken og la den hvile minst 20min før den skjæres i.
Server gjerne på en seng av stekte rotgrønnsaker og hjemmelaget potetstappe.
– Ida