Denne gryta er basert på hjortevilt, men du kan bruke oksekjøtt.
Gryta er ikke kryddersterk, men er rund og mild på smak.
6 – 8 Personer
Ingredienser
500 til 700 gram lapskauskjøtt av vilt
½ kopp smakstilsatt mel til panering
Smakstilsetting i mel:
2 ts løkpulver
1 ts spisskummen
1 ts cayenne pepper
1 ts oregano
1 ts timian
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
2 kopper vann
1 oksebuljongterning
½ kopp tomatjuice
¼ kopp portvin
1 ts sitronsaft
1 ss Worsestersaus
½ ts timian
4 små løk, hakket
4 gulrøtter, hakket
4 poteter, partert
1 kopp selleri, hakket
Salt og pepper etter smak
mel for jevning
Hell lapskauskjøttet og krydret mel i plastpose og rist til alt kjøttet er belagt.
Varm olje i ei stor steikepanne eller Jerngryte (Dutch Oven) på middels høy varme, brun kjøttet på alle sider, og etterfyll mer olje om nødvendig.
Tilsett hvitløk og stek ett minutt. Ha i vann, buljong, tomatjuice, portvin, sitronsaft, Worscestersaus og timian. Dekk til og la det småkoke en time.
Legg i alle grønnsaker og la det småkoke en time eller til kjøttet og grønnsakene er møre.
Tilsett salt og pepper etter smak.
Tilsett mel eller maismel for å tykne sausen.
Serveres med kokt ris eller makaroni og ferskt brød.
Lykke til!
Foto: