Denne gryta er basert på hjortevilt, men du kan bruke oksekjøtt.

Gryta er ikke kryddersterk, men er rund og mild på smak.

6 – 8  Personer



Ingredienser

500 til 700 gram lapskauskjøtt av vilt

½ kopp smakstilsatt mel til panering

Smakstilsetting i mel:

  2 ts løkpulver

  1 ts spisskummen

  1 ts cayenne pepper

  1 ts oregano

  1 ts timian

3 ss olivenolje

1 fedd hvitløk, finhakket

2 kopper vann

1 oksebuljongterning

½ kopp tomatjuice

¼ kopp portvin

1 ts sitronsaft

1 ss Worsestersaus

½ ts timian

4 små løk, hakket

4 gulrøtter, hakket

4 poteter, partert

1 kopp selleri, hakket

Salt og pepper etter smak

mel for jevning

Hell lapskauskjøttet og krydret mel i plastpose og rist til alt kjøttet er belagt.

Varm olje i ei stor steikepanne eller Jerngryte (Dutch Oven) på middels høy varme, brun kjøttet på alle sider, og etterfyll mer olje om nødvendig.

Tilsett hvitløk og stek ett minutt. Ha i vann, buljong, tomatjuice, portvin, sitronsaft, Worscestersaus og timian. Dekk til og la det småkoke en time.

Legg i alle grønnsaker og la det småkoke en time eller til kjøttet og grønnsakene er møre.

Tilsett salt og pepper etter smak.

Tilsett mel eller maismel for å tykne sausen.

Serveres med kokt ris eller makaroni og ferskt brød.

Lykke til!

Foto:


(c) Can Stock Photo / chas53