Foto: (c) Can Stock Photo / StephanieFrey
Viltgryte som kan lages av hva det måtte være av viltkjøtt man har tilgang på.
6-8 porsjoner
Ingredienser:
5dl rødvin
smør til steking
1,5 kg elg (eller annet viltkjøtt)
5-10 stk sjalottløk
4 store gulrøtter i skiver
4 store poteter i terninger
2-3 ss einebær tørket eller ferske, ca 15 – 25 stk bær
3-4 kvaster rosmarin
300 g skogsopp (eller tørket skogsopp eller champignon)
100 gr fløtemysost
1 stk purre
0,5 l vann
1 1/3l fløte
tyttebær eller tyttebærsyltetøy
salt
nykvernet sort pepper
Kutt kjøttet i grove terninger. Brun kjøttet med smør i en stekepanne og flytt over i en gryte (12″) etterhvert som det blir ferdig. Fortsett med å steke opp grovhakket sjalottløk, sopp og purreløk i stekepannen og ha dette over i gryten. Kok ut stekepannen med en god skvett rødvin og ha dette over i gryten.
Ha resten av rødvinen i gryten. Fyll på med vann, knuste einebær og grovhakkede urter. Ha i gulrøtter og poteter sammen med vannet, la det hele koke på svak varme til gulrøttene er møre.
For de som bruker Dutch Oven ute, så er det ca 8 briketter under og 14 briketter på lokket for langsom putring.
Ha i fløte og brunosten, rør godt rundt og gi det et oppkok. Ha på tyttebær like før servering.
Server gjerne med hjemmelaget potetstappe eller kålrabistappe og godt brød
Nyt!
– Ida