Foto: (c) Can Stock Photo / StephanieFrey

Viltgryte som kan lages av hva det måtte være av viltkjøtt man har tilgang på.

6-8 porsjoner

Ingredienser:

5dl rødvin

smør til steking

1,5 kg elg (eller annet viltkjøtt)

5-10 stk sjalottløk

4 store gulrøtter i skiver

4 store poteter i terninger

2-3 ss einebær tørket eller ferske, ca 15 – 25 stk bær

3-4 kvaster rosmarin

300 g skogsopp (eller tørket skogsopp eller champignon)

100 gr fløtemysost

1 stk purre

0,5 l vann

1 1/3l fløte

tyttebær eller tyttebærsyltetøy

salt

nykvernet sort pepper

Kutt kjøttet i grove terninger. Brun kjøttet med smør i en stekepanne og flytt over i en gryte (12″) etterhvert som det blir ferdig. Fortsett med å steke opp grovhakket sjalottløk, sopp og purreløk i stekepannen og ha dette over i gryten. Kok ut stekepannen med en god skvett rødvin og ha dette over i gryten.

Ha resten av rødvinen i gryten. Fyll på med vann, knuste einebær og grovhakkede urter. Ha i  gulrøtter og poteter sammen med vannet, la det hele koke på svak varme til gulrøttene er møre.

For de som bruker Dutch Oven ute, så er det ca 8 briketter under og 14 briketter på lokket for langsom putring.

Ha i fløte og brunosten, rør godt rundt og gi det et oppkok. Ha på tyttebær like før servering.

Server gjerne med hjemmelaget potetstappe eller kålrabistappe  og godt brød

Nyt!

– Ida