Her er ei suppe som kan lages på krepse dyr eller skjell, fungerer også  med kokt torsk.

Ingredienser 4 – 6 porsjoner

3 bokser krepsehaler med lake eller reker, blåskjell.

4 skiver tykt snittet bacon, hakket i biter

2 ss smør

1/2 mugg ost, Eks: Norzola

3 stilker selleri, finhakket

1 middels stor løk, finhakket

2 ts hakket frisk timian

1/3 kopp hvetemel

En stor potet, skrelt og skåret i 1 cm terninger

5 dl H melk

Salt og nykvernet pepper

Hakket frisk gressløk, paprika for topping (valgfritt)

Stek bacon i en stor gryte over middels varme til det er ferdigstekt, ca 10 minutter, ta ut med en hullsleiv og legg de på tørkepapir. Smelt smøret i samme gryte over middels varme.

Tilsett selleri, løk og timian og la det steke under omrøring, til de er myke, ca 5 – 10 minutter. Tilsett mel under omrøring.

Rør inn krepselaken,  hell i 5 dl vann og potet. Varm opp til det småkoker og kok til poteten er mør og suppen tykner litt, ca 15 minutter.

Reduser varmen til middels lav. Ha i osten og rør til den er fordelt i suppa. Ha i melk og varm opp, ikke koke.

Fjern fra varmen. Rør inn krepsehalene, krydre med salt og pepper, la stå i 5 minutter før servering.

Øse suppen i boller og topp med stekt bacon og gressløk.

– Ida

 Foto:


(c) Can Stock Photo / fudio