(c) Can Stock Photo / MSPhotographics

Dette er en helt rå rett!

Litt Tex-Mex lasagne style på den.

Ikke sterk, så den passer til alle ganer, hvis dere ønsker mer Tex-Mex Cowboy style, så se i bunn av oppskriften. Lykke til.

Retten kan lages i Dutch Oven, ute eller i ildfast form hjemme på kjøkkenet.

Ingredienser:  8 – 12 personer.

10 ss vegetabilsk olje

1 medium løk, finhakket

1 rød paprika, terninger

1 grønn paprika i terninger

3 dl kremet soppsuppe, pose eller boks.

1 boks – ca 3 dl tomater med chili

5 dl kyllingbuljong, en buljongterning ca

1 dl fløte

1 dl rømme

4 ts malt spisskummen

3 ts chilie pulver

2 ss tørket oregano

1 ts tabasco chipotle flytende.

650 – 700 g kokt kylling ca 4-5 lårstykker, revet i filler eller skåret i biter

300 g revet Cheddar eller annen smakfull ost

12 mais tortillas, delt i fire

Forvarm ovnen til 175 grader C.

Varm oljen i en stor stekepanne over høy varme. Surr løk, rød paprika, og grønn paprika til gjennomvarme, ca 2 minutter.

Bland løk-paprika blanding, kremet soppsuppe, fløt, hakkede tomater, kylling buljong, rømme, spisskummen, chilie pulver, oregano, og chipotle chili , sammen i en stor bolle og rør til sausen er godt blandet .

Spre et par spiseskjeer av sausen i bunnen av ei ildfast form. Fordel 1/2 kylling over sausen. Fordel omtrent halvparten av sausen over kyllingen og topp med 1/3 av osten. Spre et lag med tortillas over osten.

Spre resterende 1/2 kyllingen over tortillasene, og topp med nesten alt av den resterende sausen, gjem en 1/2 kopp saus.

Topp med 1/3 av ost, og de gjenværende tortillasene. Ha den resterende 1/2 kopp saus, og resten av osten på toppen.

Steikes i forvarmet ovn til det bobler, ca 40 minutter. Øk ovnstemperaturen for bruning av osten på toppen. Følg med til toppen er gyllen, 2 til 5 minutter.

For Dutch Ovens brukere – samme antall briketter under gryta og på lokket som tverrmålet i tommer.

På slutten av steketiden så flyttes alle brikettene til lokket for bruning av osten.

Serveres med frisk salat og rømmedressing.

Hvis man ønsker mer Texas style, så tilsetter man 1-2 boks brunebønner, Mais, 200 – 300 gram sprøstekt Bacon og Jalapenos. Da har men mat til 10 – 12 Personer.