Redneck BBQ sin versjon av Biltong, sør Afrikas svar på beef jerkey, eller tørket kjøtt om du vil.

Vi har brukt våre krydderløsninger som er en del av smaksbildet vi gjerne vil stå for, det finnes hundrevis av oppskrifter på Biltong, men vår er uten sukker, men med honning i steden.

800 gram biffkjøtt av elg

2 dl epleeddik

8 dl vann

3 ts flaksalt

6 ts malt koriander

1/2 ts kayennepepper

1/2 ts chilipulver

1 1/2 ts nymalt pepper

3  ts flytende honning

grillspyd

Skyll kjøttet godt i rennende kaldt vann, tørk og skjær vekk eventuelle sener/hinner.

Kutt i strimler, ca 1 cm tykke.

Legg i en bolle og dekk med eddik og vann i forholdet 1:4

Dekk bollen med plast og sett kaldt i et par timer.

Bland krydderet i en bolle. Skyll kjøttet i kaldt vann og tørk det med et rent kjøkkenhåndkle før du ruller kjøttstykkene i krydderblandingen.

Fortsett å rulle/massere kjøttet til krydderblandingen er jevnt fordelt på alt kjøttet.

Gni inn honningen. Dekk med plast og sett i kjøleskap gjerne over natten.

Hell væsken av kjøttet, salt, eddik og kryddere trekker væske ut av kjøttet, og dypp raskt to ganger i ny eddikløsning (1:4).

Legg en langpanne med en ovnsrist over på benken.

Fest kjøttstykkene på grillspyd, 6-7 per spidd og heng disse over ovnsrista.

Sett rista øverst i ovnen mens langpanna legges i bunnen for å ta imot eddikvann og kjøttsaft.

La henge i ovnen på 30-70 grader i ca.4 timer, dette kommer an på tykkelse på kjøttet og varme på ovnen med ovnsdøra på gløtt.

Når kjøttet er ferdig er det mørkt og tørt.

Har du varmluftsovn kan det ta noe kortere tid.

Ha med som snacks på tur eller server til lørdagsølen.

Avhengihets dannende og kjempegodt!