Her er en krydret soppstuing som er helt fantastisk til viltkjøtt.

Den virker på alle typer rødt kjøtt, men viltkjøtt er å foretrekke, også rype og skogsfugl.

Ingredienser:

500 gram renset og delt champignonsopp

1 1/2 ts salt

kvernet pepper

1 dl vann

2 hele kinesiske hvitløk, renset og finhakket

50 g brunt sukker

1 dl frukteddik

1 laurbærblad

1 klype kanel

2 nellikspiker, knust

0,25 ts malt allehånde

8 hele sorte pepperkorn

rapsolje

1 dl fløte

Stek soppen over høy varme i en stor stekepanne med litt rapsolje. Fres til eventuell væske har fordampet. Krydre med salt og litt kvernet pepper.

Ha soppen over i en kjele og tilsett hvitløk og vann, la soppen syde under lokk i noen minutter. Tilsett sukker, eddik og krydder. La det hele småkoke videre under lokk i 15-20 minutter.

Hell i fløte, gi et oppkok, server.

Passer også utmerket som base til soppomelett.

Soppomelett

Lag oppskriften på halvert oppskrift uten fløte, ikke hell i gryte, lag det i steikepanna med lokk.

Bland 4 – 5 egg i en bolle med 1/2 dl fløte, hell eggeblandingen over soppstuingen, legg på ost etter ønske.

Stekes under lokk til omeletten er “fast”

Lykke til med jakta.