• Henrys Fudgy Brownies

    Ingredienser

    16 -20 serveringer
    550 gram god mørk sjokolade eller sjokoladefudge
    100 gram Smør. Kvitseidsmør er vår favoritt.
    500 gram sukker
    4 egg
    2 ss vaniljesukker
    300 gram hvetemel
    1 dl kakaopulver
    2 ts vanlig salt

    Topping:

    1-2 ss Maldonsalt
    100 gram av den grovhakkede sjokoladen

    Forhåndsvarm stekeovnen til 160C.
    Legg inn bakepapir i en firkantet kakeform,  20 cm.

    Begynn med å hakke opp all sjokoladen, lag grove biter. Legg til side ca 200 gram til topping og fyll. 
    (Jeg bruker 350 gram smeltet sjokoladefudge i røra og 200 gram Dronning sjokolade, fordelt på topping og fyll.)

    Putt 350 gram av sjokoladen i en glassbolle og varm den 1 minutt i mikrobølgeovnen, eller til den er flytende, ta så ut bollen og rør i sjokoladen. 

    Legg alt smøret på toppen av sjokoladen og kjør i mikroen til smøret er flytende. 

    Ta ut og rører sammen så godt som mulig, lar det stå i noen minutter, fortsett til alt smøret og sjokoladen er lett og røre.

    Begynn å blande røra med en slikkepott i en vid bolle, begynn med sukker, kakaopulver, salt, egg og vaniljen.

    Rør sammen til en jevn masse, men ikke så den er for glatt og ensartet. Da blir kaka for lik en vanlig sjokoladekake.

    Sikt så hvetemelet, rett i bollen, og vend inn dette med en slikkepott, for å få en litt grovere struktur i kaken. 

    Bland inn det smeltede smøret/sjokoladen i resten av røra, fortsett til du får massen i samme farge, det er viktig å gjøre dette manuellt, så kaken blir grovest mulig.

    Ta i halvparten av sjokoladen som er igjen, og vend den lett inn i røra.

    Hell røra over i kakeformen. Stryk ut røra pent med slikkepott i formen, glatt så godt du kan for å få en fin overflate.

    Hell over den siste grovhakkede sjokoladen, ca 100 gram, og ha over Maldonsalt, så du får en fin balanse mellom sjokolade og salt på toppen.

    Her kan du bruke nøtter og karamell som topping også, det er kun du som bestemmer det!

    Sett forma inn i ovnen på 160 C, i 45 -60 minutter, dette varierer på hvordan komfyren din steker.

    Ta ut og la hvile til den er avkjølt, ca 1 time.

    Del opp i firkanter, og server med krem, vaniljesaus eller noe du føler passer for deg.

    -Kos dere.

  • Oppdatering av Nettside!

    Hei alle sammen, nå var tiden kommet til å oppdatere Redneck BBQ siden vår. Vi har mye besøk på denne siden, faktisk mange tusen i måneden, det er flotte saker.

    Vi gleder oss over at våre oppskrifter og kunnskap, blir brukt og videreforbedret av andre – Toppers!

    Som mange av dere har forstått, så har denne siden ligget litt i brakk, dette er fordi jeg har erfart at all reising og “stress” med catering, rett og slett ble for mye for meg.

    Vi har bygget opp to nye bedrifter, basert på kunnskapene vi har gjort oss, siden oppstart med catering og matlaging i 2008.

    Disse bedriftene drifter vi nå på heltid hele året:

    www.smakenavlykke.no

    www.stilogprofil,no

    Vi ønsker fortsatt og legge ut nye oppskrifter, noe som vil skje utover, siden vi nå har “landet” litt og kan begynne å lage “morsom” mat igjen.

    Siden er Pr.Def. Under oppdatering, jeg endrer og justerer underveis, dette skjer på de tidene av døgnet jeg har tid og er ferdig med andre gjøremål.

    Hvis det er noen oppskrifter du ikke finner med en gang, skriv inn et søkeord, i søkefeltet, Eks: Bacon Da vil du få alle oppskrifter som er basert på bacon.

    Ingen av våre oppskrifter er borte, de har bare blitt omorganisert, siden vi har byttet platform også, vi ønsker at så mange som mulig får muligheten til å prøve nye oppskrifter, spesielt våres.

    Ta vare på dere selv og prøv ny mat!

    Ta fortsatt kontakt, som dere har gjort, med spørsmål om ting og tang, jeg svarer så fort jeg har tid.

    Nyt maten!

    – Henry

    45637962 – post@redneckbbq.no

    Vi Griller fortsatt!!

    Her er 30 Kg med Bogsteiker av svin på smokeren.

  • Kål og løk


    Smørdampet løk er snadder til stekt mat, et tilbehør jeg bruker mye.

    Jeg tok her om dagen å skar opp like mye kål, i lange strimler , og stekte sammen med løken, det må jeg si blei enda bedre enn foreventet.





    Ingredienser:
    4 store løk, skjært i ringer
    Kål , i strimler, like stor mengde som den oppskjærte løken
    1 ts med grovmalt Pepper
    1 klype havsalt
    1 ts med chili flak
    ca 50 gram smør til steking.


    Skjær løken i ringer og  sleng i en bolle, skjær så kålen i strimler, så de er omtrent lik løken i mengde og tykkelse.

    Sett på steikepanne eller vid kjele, sleng i smøret, legg løk og kål lagvis i gryta, dryss krydder over på toppen.

    Varmes opp og vendes til du har en gylden farve på kål og løk, ikke brent men gylden.

    Dette tar ca 10 minutter på medium varme, slå av plata og la blandingen hvile i gryta, smak til med mer krydderet, om du ønsker.

    Dette går kjempefint inntill all steikemat, også fisk.


    Kos dere med maten!







  • Rask kyllinggryte


    Dette er en overraskende enkel kyllinggryte som metter mange mager i en fei.

    Hele retten lages på 30 minutter.

    Oppskriften serverer 8 personer hvis du lager den til lunsj/forrett, 4 personer hvis du lager den til middag.

    Ingredienser:
    1 liter kyllingbuljong
    2,5 dl vann
    2 ss smør
    2 ss valgfritt kyllingkrydder
    1 ss løkpulver
    1 ss hvitløkpulver
    1 ts salt
    1 ts persille
    1 ts basilikum
    0,5 ts grovmalt pepper
    700-800 gram kyllingfilet
    2,5 dl hvetemel
    7,5 dl melk
    5 dl frosne grønnsaker

    Melboller:
    5 dl hvetemel
    1 ss bakepulver
    0,5 ts salt
    1 ss smør
    2,5 dl melk

    Bruk en stor gryte, og kok opp kyllingbuljongen sammen med smør, vann og alt kydderet. 

    Del kyllingfiletene i passe store gaffelbiter. Når det koker i gryta tilsetter du kyllingen, blander det godt og lar det koke opp igjen.

    Bland meljevning ved å riste mel og melk sammen, tilsettes i tynn stråle i gryta mens du rører hele tiden. Ha i de frosne grønnsakene, sett på lokket og la det hele koke opp igjen.

    Lag melboller ved å blande sammen alle ingrediensene i en medium stor bolle, bruk gjerne en gaffel. Ta av lokket og ha i melbollene ved å slippe en teskje melbolledeig av gangen i gryta.

    La gryten småkoke i ca 10-15 min til den har tyknet litt, server gjerne med ristet brød eller hvitløksbaguetter.

    -Ida

    (c) Can Stock Photo / MSPhotographics
  • Baconsalt
    Her er vår versjon av baconsalt, det brukes som strø på fisk, kjøtt og popkorn. Også kjempefine som presang på glass .

    Ingredienser:

    8 stk sprøstekte baconskiver 3/4 kopp med havsalt. 1 ss grovmalt pepper. Stek bacon og la det avkjøle på ett tørkepapir, så det er tørt og kald. Hell alle ingredienser i en kjøkkenmaskin med kutterkniver, kjør til blandingen er finkornet etter ønske. Holder i mange uker på lufttette beholdere i kjøleskapet. Kan brukes til det meste av mat som smakstilsetning, har du først laget dette en gang, så lager du det ofte.