For de av dere som ikke er familiær med UDS, så står det for Ugly Drum Smoker.

Dette er en enkel konstruksjon som virkelig har kapasitet til å lage mat til 20 personer eller flere, når man lager det i 2 etasjer.

Det er ikke alle som har forstått at det er forskjell på BBQ og grilling, det er ikke alle griller som er egnet til å lage mat i de tre hovedteknikkene ved bruk av grill.

Jeg skal prøve så godt jeg kan å forklare forskjellene i temperatur og bruk på Smoking -BBQ – Grilling

Smoking 

Fra 100F/40C til 225F/105C

Maten er ikke i kontakt med kullet, indirekte oppvarming og gjerne trespon i tillegg for å få andre smaker i kjøttet. Bevarer mye smak og gjør kjøttet saftig og mørt. Pulled Pork er typisk å lage på denne måten. Monkey Balls blir også lagd slik.

Tidsaspekt fra 2 timer til 24 timer +

BBQ

Fra 225F/105C til 375F/190C

Maten er ikke i kontakt med kullet, indirekte oppvarming av maten. Dette er kanskje den mest brukte måten å “grille” på rundt om i den store verden. Bevarer mye smak og gjør kjøttet saftig og mørt.

Tidsaspekt fra 2 timer til 14 timer +

Grilling

Fra 375F/190C til 550F/300C

Maten er ofte i direkte kontakt, slik som pølser koteletter og burgere. Biff og steiker blir ofte tørre og alt for harde/faste, fordi vesken i kjøttet fordamper så fort at alle safter forsvinner. Tragisk nok så er dette hva 70% av Norges befolkning tror er grilling på høy nivå.

Tidsaspekt fra 2 minutter til 7 minutter.

Med denne forståelsen inne, så er det greit å vite at en UDS vil kunne lage mat i alle disse kategorier, med liten kunnskap, men med gode resultater.

Den er nesten selvregulerende, konstruksjonen gjør at den naturlig holder seg rundt 300F/150C, så det er bare å strupe ned eller åpne opp. Ved bruk av briketter av bra kvalitet, så vil man kunne komme opp i 400F/205C, men ingen som lager mat på UDS trenger det.

Mesteparten av maten jeg lager, blir lagd under 300F/150C, så for meg er det unødvendig med høyere temperaturer.

Det er tre ting som må til når man bruker Smoker eller BBQ, det er: tid – tid og tid. Ingensnarveier her, dette er lidenskaplig matlaging, som fortjener den tiden det tar.

Med en UDS, så er du nabolagets grillmester!

Vi ønsker her å stimulere interessen for Low’n Slow konseptet å lage mat på, det innebærer at matlagingen på grillen foregår ca 100 grader C. Dette gjør at maten beholder smak og forblir veldig saftig, det kreves dog at man har tid til å grille i 2 timer eller mer.

Dette er grillen for de som ønsker å lage mat The American Way! Maten lages normalt fra 2 timer og opp til 12 timer +, dette gjør den hinsides saftig og veldig mør.

Et eksempel er denne grilla ribba.

Disse er veldig takknemlige i bruk, det er lavterskel nivå, med høykvalitets resultater, gang på gang.

UDS’er er supre til indirekte grilling og såkalt Low’n Slow konsept, altså BBQ’ing. De er også gode til varmrøyking og kaldrøyking av, f.eks. fisk, ost, bacon og pølser.

Man kan også tørke kjøtt i en UDS, så man har mange muligheter, hvis man investerer i en slik grill.Vår egen UDS, som vi selger med de modifikasjonene vi mener er viktige: Trykk Her

Trykk for mer informasjon om Røyking av mat

Tabeller for røyking av mat

Trykk for mer informasjon om Tørking av mat